Leven
in Poperinge

Als je op de kaart kijkt, zou je het misschien niet zeggen, maar Poperinge ligt keicentraal. Van hieruit ben je meteen waar je moet zijn. Met de fiets, de bus, de trein of met je eigen wagen. En de internationale luchthaven en hogesnelheidstrein in Rijsel liggen net over de schreve.

Vlot bereikbaar

In Poperinge sta je zelden in de file. Onze verschillende woonkernen zijn makkelijk en veilig bereikbaar te voet, met de fiets, het openbaar vervoer én de wagen. Via wandelpaden en binnenwegjes ben je als stapper en trapper meteen in het centrum en alle deelgemeenten. De stad werkt aan een fijnmazig netwerk van veilige fietspaden dat het centrum en de omliggende regio met elkaar verbindt. En aan het station is gezorgd voor een Blue-bikepunt.

Met aanpassingen aan de infrastructuur willen we voorrang geven aan voetgangers en fietsers. De lagere snelheden maken Poperinge ook voor auto’s een verkeersveilige stad met ruime parkeermogelijkheden. Zo zijn alle woonkernen vlot bereikbaar voor iedereen, welk vervoer je ook kiest.

Snel naar je werk of ontspanning

Je werk, shoppen of ontspanning is nooit echt ver weg vanuit Poperinge. Via het station van Poperinge spoor je rechtsreeks naar Kortrijk, Gent, Antwerapen en Brussel. De bussen van De Lijn zorgen voor een vlotte verbindingen in de stad en naar de regio. Met de wagen rij je op 10 minuutjes makkelijk naar Ieper.

En Kortrijk is maar een half uurtje ver. Maar ook de rest van de wereld ligt binnen handbereik. Binnen 40 minuten sta je op de luchthaven van Rijsel of neem je hier de hogesnelheidstrein voor een citytrip. Welk pad je ook wil inslaan, vanuit Poperinge ben je altijd keivlug op je bestemming.