Wonen
in Poperinge

Na je pensioen uitkijken naar iets nieuws, gaat in Poperinge net iets vlotter dan aelders. Je vindt er volop comfortabele huizen en appartementen, aangepast aan je wensen en zorgen. Of je bouwt hier gewoon zelf je eigen nieuwe stekje.

Heradem in het groen

In Poperinge woon je niet alleen in het groen. Het centrum van de stad en deelgemeenten zijn met veilige fietspaden en rustige wandelwegen met elkaar verbonden. Vanaf dit voorjaar sluiten onze fietspaden en de fietsknooppunten ook aan op de fietspaden in Frankrijk. Smeer je kuiten maar in en haal je fiets of elektrische fiets boven, want uitbollen hoeft niet traag te gaan.

Om te wandelen en te sporten ben je welkom in onze stadsparken en de Sixtusbossen, het Helleketelbos, het Galgebos, Wippehoek, de Douvevallei en Eeuwenhout. Herademen en zuurstof tanken doe je samen met je familie. In de speelzones en het Tsjoekebos kunnen je kleinkinderen eindeloos ongestoord ravotten.

Een gezonde geest

In onze moderne bibliotheek met uitleenposten in de verschillende deel- gemeenten leen je niet alleen recente romans en klassiekers uit, maar ook non-fictie, spelletjes, dvd’s, grootletterboeken en audioboeken. Voor jezelf of om je kleinkinderen te helpen met huiswerk of een spreekbeurt. Lid worden van de bib is trouwens gratis in Poperinge.

In de hoofdbibliotheek in het centrum vind je ook een grote leeszaal met 5 verschillende kranten en een ruim aanbod tijdschriften om rustig ter plaatse te lezen. Met een kopje koffie erbij is je voormiddag zo voorbij. Regelmatig organiseert de bibliotheek interessante lezingen om bepaalde onderwerpen toe te lichten of om schrijvers en hun werk beter te leren kennen.

Competitiebeesten gezocht

Ben je nog veel te jong voor seniorengym of een seniorennamiddag met een hapje en fijne muziek? Competitiebeesten zweten met plezier hun ziel uit het lijf bij één van onze 50 sportclubs. Wat dacht je van zwemmen, oosterse gevechtssporten, wandelvoetbal, boogschieten, biljarten, boksen, tennis, yoga, fitness, … ? In Poperinge vind je zeker een terrein, een club en een sport die je keigoed liggen. Alle info bij onze sportdienst.

Nieuwe hobby's ontdekken

Heb je er altijd van gedroomd om saxofoon, drums of een ander instrument te bespelen? Nu heb je eindelijk de tijd om het te leren in onze Kunstacademie. Maar kijk hier gerust verder tijdens de opendeurdagen. Glaskunst, schilderen, textielkunst, theater maken, … het kan allemaal in de Kunstacademie van Poperinge. En voor de prijs moet je het niet laten.

Verrassende ontmoetingen

In het bruisende Poperingse verenigingsleven, na de voorstellingen in het cultureel centrum, bij het sporten of in de bibliotheek. Overal ontmoet je mensen die nieuwkomers in Poperinge graag wegwijs maken. Kom hier wonen en begin aan een verrassende ontdekkingsreis. O ja, wanneer was nu weer die computerles om al die belevenissen in te plannen in de agenda van je smartphone?