Wonen
in Poperinge

Zo veel te doen en te beleven. In Poperinge ga je je niet snel vervelen. Via al die activiteiten kom je snel in contact met andere inwoners. Zo leer je keirap nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses als jij.

De weekends zijn zo voorbij

Weekends in Poperinge zijn meestal om in te kaderen. In Jeugdcentrum de Kouter en Jeugdhuis Den Couter kom je langs voor boeiende en onverwachte ontmoetingen. In de polyvalente zaal zorgen optredens en fuiven voor een unieke sfeer. Het jeugdhuis organiseert ook regelmatig voetbal- tornooien en andere zotte avonden. In de bib kan je regelmatig naar interessante lezingen en voorleesmomenten voor kinderen. Onder de naam Taste-it komen artiesten hier hun nieuwste show uitproberen.

En in juli en augustus organiseert de stad gratis parkconcerten met de meest diverse muziekgenres. Eind juli is er de ‘Keikopbraderie’ en na de vakantie houden we de zomer nog wat langer vast met de ‘Cyrusfeesten’. Van half december tot begin januari staat het stadscentrum helemaal in teken van ‘Winter in Poperinge’. Hou de affiches en programma’s in het oog, zo weet je steeds waar ‘het’ te doen is.

Een hart voor studenten

Tijdens de blok denkt Poperinge aan zijn studenten. Met Bloksquare voorzien we stille ruimtes in onze gebouwen om te studeren. En we steken ze graag een groot hart onder de riem met gratis koffie en fruit. Zo heeft niemand een excuus om zijn cursus niet op en top te kennen.

Tijdens de schoolvakanties heeft Poperinge niet alleen speelstraten om de kinderen in je straat beter te leren kennen. Onze sport- en jeugddiensten en de bibliotheek organiseren ook vakantiekampen voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar. Dolle pret gegarandeerd. Check de website Popsjot.be voor meer informatie.

Maak sportieve vrienden

Zeker tijdens het sporten leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Onze sporthallen, sportterreinen, het zwembad en de gloednieuwe bowlingbaan zijn de ideale plekken om vrienden te maken voor het leven.

De sportdienst van Poperinge organiseert bijvoorbeeld lessen turnen, kleuterturnen en fitness voor volwassenen, om er maar een paar op te noemen. Zwembad De Kouter geeft aquagym en zwemlessen voor kinderen en volwassen. En ook de vele sportclubs vormen mee het kloppende hart van het sociaal leven in Poperinge. Van initiatie duiken tot oosterse gevechtsporten en alle avontuurlijke en minder avontuurlijke sporten daar tussenin. Gekwalificeerde trainers en jeugdtrainers brengen iedereen de juiste kneepjes van de sport bij.

Competitief of recreatief, na de training of de match begint misschien wel het belangrijkste moment om van kennissen goeie vrienden te maken.

Contact door cultuur

Met UiTPAS Westhoek kan je voordelig deelnemen aan allerlei sportieve, toeristische en culturele activiteiten in Poperinge, maar ook in Ieper, Diksmuide en Zonnebeke. Leren zwemmen, bier proeven, turnen, een lezing of familievoorstelling bijwonen, … dankzij deze spaar- en voordelenkaart krijg je kortingen bij de vleet en verzamel je punten die je kan inruilen voor nog meer sport, cultuur en vrije tijd. En het beste is, je UiTPAS blijft levenslang geldig. Neem deze vrijetijdspas dus altijd en overal met je mee.

Op de kunstacademie maak je samen muziek, knutsel je samen of werk je samen aan een eigen animatiefilm. Dit is een andere, actieve manier om keisnel vrienden te maken. En daarna pik je al snel een concert, toneelstuk of expo mee met je nieuwe vrienden.