Verhuizen naar
Poperinge?

Poperinge is één van de meest betaalbare steden om een woning te kopen of te bouwen. De vastgoedprijzen liggen hier veel lager in ergelijking met omliggende regio’s. Wonen is hier bovendien niet alleen keibetaalbaar, Poperinge is ook een keigezellige plek om te leven en op te groeien.

Prijzen om van te dromen

De vraagprijs voor bouwgrond en woonhuizen of appartementen ligt in Poperinge lager dan die in de wijde omgeving. In 2017 werd een huis hier gemiddeld voor 175.000 euro verkocht. In West-Vlaanderen schommelde de gemiddelde verkoopprijs voor een woning rond 209.000 euro. En in Vlaanderen was dat gemiddelde in 2017 zelfs 233.000 euro. Volgens berekeningen van het magazine Trends uit 2016 was Poperinge voor bouwgrond zelfs één van de 10 goedkoopste gemeenten in Vlaanderen. Je hoeft ons natuurlijk niet te geloven, kom gerust eens kijken en ontdek zelf hoe keibetaalbaar bouwen hier nog is.

Vaklui naast de deur

West-Vlaanderen staat bekend om zijn gedegen vaklui. In Poperinge vind je volop architecten, aannemers en andere bouwspecialisten, die je helpen om jouw bouw- en verbouwdromen te realiseren. Meestal zijn het familie- bedrijven of éénmanszaken met een grote expertise. Omdat ze in de buurt gevestigd zijn, spaar je alvast veel tijd en dure vervoerskosten uit. En dat maakt een serieus verschil als je bouwt of verbouwt in Poperinge.

Ruimte voor al je dromen

In Poperinge-stad en in de deelgemeenten liggen nog veel betaalbare kavels en woningen op je te wachten. Gezinnen vinden hier nog volop ruimte om hun droomplannen te realiseren. Wil je een huis met een tuin? Of ben je net op zoek naar een huis of flat zonder al die moeilijke trappen? In Poperinge vind je alle ruimte om te bouwen aan jouw woondromen.

Nu en de volgende jaren trekt Poperinge volop de kaart van nieuwbouw. In het centrum en in de deelgemeenten komt een groot aantal beschikbare bouwgronden op de markt. En er staan verschillende nieuwe woonprojecten op stapel met klassieke gezinswoningen, meergezinswoningen en ruime appartementen. Droom je van een eigen woning, kom dan zeker eens de sfeer opsnuiven in Poperinge. Want hier krijg je keiveel woonplezier voor je geld.