Bouwen
in Poperinge

Wil je snel je draai vinden, dan woon je goed in Poperinge. Alles is er en ligt binnen wandel- en fietsbereik. De winkels, de scholen, het groen, sporten en een bruisend gemeenschapsleven. Voor je het weet ben je in Poperinge keivlug helemaal gesetteld.

Thuis in het groen

Poperinge is een groene plek om te wonen en te leven. Met veel natuur in de deelgemeenten, maar ook pal in het centrum. Net buiten de ring legt de stad een nieuw speelbos aan, van maar liefst 10 hectare. Ontdek de pracht van de Sixtusbossen, het Helleketelbos, het Galgebos, het Tsjoekebos en onze stadsparken. Je kan hier in alle rust wandelen en volop sporten. En in de speciale speelzones in onze bossen en parken kunnen kinderen ongestoord ravotten. Zo kan je rustig herademen na een drukke dag op het werk of op school.

Winkels binnen handbereik

Wil je iets, dan moet je niet lang zoeken in Poperinge. Je vindt hier gezellige winkels met een ruim aanbod: van aardbeien tot zebrapantoffels. Heb je het liever van nog dichterbij, haal dan je etenswaren rechtstreeks bij de boer of kweker. Of bestel duurzame en ambachtelijke voeding uit eigen streek bij plaatselijke producenten via Voedselteam Poperinge en Buurderij Poperinge.

Onze handelaars bereikt je makkelijk via veilige fietsroutes en het openbaar vervoer met de bus of trein. Je kan in Poperinge overal vlot parkeren. Bij het shoppen gaat het er hier gemoedelijk aan toe. Wees niet verbaasd dat ze je bij de bakker, slager of bibliotheek al snel met je voornaam aanspreken.

Maak de kunstenaar in je wakker

In de Kunstacademie van Poperinge leer je spelen met je creatieve ik. Van 6 tot 106 vind je hier opleidingen muziek, woordkunst-drama, beeldende- en audiovisuele kunsten. Niet alleen in de hoofdschool in Poperinge, maar ook in elke deelgemeente. Jezelf ontplooien, nieuwe creatieve werelden verkennen of het gevecht met de wereld aangaan, in onze Kunstacademie levert het gegarandeerd een knap resultaat op, waar je fier op bent. En voor je het weet sta je mee op de planken of is je werk te zien op één van de vele tentoonstellingen.